2010. Έχουμε φύγει από τα γεμάτα ντουλαπάκια του μπάνιου με κρέμες και ξυραφάκια.

Έχουμε φύγει και από τα υπέρ-στυλιζαρισμένα look των αγοριών και πλέον τα κορίτσια προσέχουν -εδώ και πολυυυύ καιρό- τα αγόρια που θυμίζουν ξυλοκόπους του 1900.

beards-tats-lumbersexuals

Όλα ξεκίνησαν πριν 6 περίπου χρόνια όταν ο κόσμος ανακάλυψε τους hipsters και οι γειτονιές του Μπρούκλιν, του Λονδίνου και της Καρύτση γέμισαν καρώ πουκάμισα. Σε αυτό το σημείο οι μοδάτοι άντρες μαζί με τα φανελένια πουκάμισα αφήνουν και μεγάλη γενειάδα. Ο lumbersexual είναι ένας άντρας 30άρης, πάνω κάτω. Μπορεί να εργάζεται ως μπάρμαν, ως μπαρίστα ή ως γραφίστας. Συνήθως μοιάζει με έναν άντρα που ζούσε για χρόνια στα δάση με ένα MacBook στο σακίδιο του αντί για τσεκούρι.  Μέσα σ αυτή τη εξαετία τα μούσια έχουν γίνει το απόλυτο δεδομένο μαζί με τατουάζ και sites για ραντεβού όπως το “Lumbermatch” και το “Bristlr” αναπτύσσονται υποστηρίζοντας τα αγόρια με γένια και τα κορίτσια που τα αγαπούν.

beard

Έκτοτε είδαμε τύπους σαν τον Leonardo Dicaprio, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds και Chris Pratt να  έχουν όλοι τους αφήσει τα γένια τους να μεγαλώσουν.

Σήμερα, σύμφωνα με συνέντευξη του ακαδημαϊκού Alan Whitey στους Times του Λονδίνου, ο οποίος έχει καταγράψει σε έρευνα του τα δεδομένα για τα γένια σε σχέση με την κουλτούρα, τα γένια αρχίζουν να γίνονται ξεπερασμένα. ”Τα γένια και όλο αυτό το στιλ του Lumbersexual θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της γενιάς ανδρών. Επιπλέον οι άντρες που φρόντιζαν τα γένια τους πριν γίνουν μόδα, θα συνεχίσουν να τα φροντίζουν και στα επόμενα χρόνια. Οπότε όσες αγαπάτε τα αγόρια με γένια, μην ανησυχείτε, έχουμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι να πιάσουν τα ξυραφάκια.

how-to-look-like-lumbersexuals