Ακούγεται τόσο εύκολο αλλά δεν είναι. Η μονοχρωμία είναι το νέο trend της άνοιξης που αναδείχτηκε μέσα από τις πασαρέλες και τους δρόμους των πρωτευουσών της μόδας. Είναι chic και ευκολοφόρετη αλλά όχι τόσο εύκολη στο να δημιουργήσετε μια τάση που φαίνεται να αποτελείται από ένα μόνο χρώμα και τίποτα άλλο. Κρύβει μυστικά κι εμείς θα σας τα αποκαλύψουμε όλα.

Instagram @thestyleograph

Προσοχή στις υφές: κι όταν λέμε υφές εννοούμε τα υφάσματα. Ναι μεν, μπορεί να είναι το ίδιο ακριβώς χρώμα, αλλά δεν ταιριάζουν όλα με όλα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτό το στιλιστικό λάθος είναι να επιλέξετε μέχρι δύο διαφορετικά υφάσματα και όχι παραπάνω. Διαφορετικά ελπίζουμε να έχετε «μάτι» και να μπορείτε να διακρίνεται τι ταιριάζει με τι.  

Παίξτε με total: total leather, total μακό ακόμα και total print του ίδιου πάντα print. Safe και εύκολο. Θα σας απαλλάξει από την πολλή σκέψη, δημιουργώντας τον πιο καλαίσθητο συνδυασμό.  

Instagram @thestyleograph
Instagram @modehunter

Ποντάρετε στα φλούο: που είναι πιο ξεκάθαρα χρώματα και πιο δύσκολα στο να μπερδέψετε τις αποχρώσεις τους. Για να πετύχουμε την απόλυτη μονοχρωμία, θέλουμε ακριβώς την ίδια απόχρωση και όχι κάτι παραπλήσιο.

Πάντα να τσεκάρετε το χρώμα στο φως: γιατί ο εσωτερικός φωτισμός πέφτει με διαφορετικό τρόπο σε ένα πλεκτό για παράδειγμα, απ’ ότι θα έπεφτε σε ένα σατέν, με αποτέλεσμα να αγοράζουμε δυο φαινομενικά ίδιου χρώματος ρούχα κι όταν τα φοράμε το πρωί να ανακαλύπτουμε ότι, τελικά, όχι μόνο δεν είναι ίδια αλλά δεν πλησιάζουν καν.  

Instagram @claireguillon

Δώστε βάση στα αξεσουάρ: καθώς όσο εύκολα μπορούν να φτιάξουν μια εικόνα, τόσο εύκολα μπορούν και να την γκρεμίσουν. Και είναι κρίμα να πετύχατε την απόλυτη αρμονία με τα ρούχα και να φορέσετε ένα ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα που θα κλέψουν την παράσταση. Αν δεν έχετε ακριβώς την ίδια απόχρωση του συνόλου σας, αυτή τη φορά θα προτείνουμε κλασικό μαύρο ή άσπρο. Όχι neon!   

Instagram @modehunter

Ξεκαθαρίστε τις δύο κατηγορίες: είναι μία τάση η μονοχρωμία και άλλη η tone-on-tone. Στη μία περίπτωση βασιζόμαστε αποκλειστικά σε ένα μόνο χρώμα ενώ στη δεύτερη, διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας παλέτας συνθέτουν ένα σύνολο. Και οι δύο αγαπητές, αλλά διαφορετικές.

Instagram @thestyleograph

Πηγή: InStyle