Το μυστικό για το απόλυτα λείο και sleek αποτέλεσμα χωρίς κόπο και χρόνο, είναι η κερατίνη. Πρόκειται για την κύρια πρωτεΐνη που υπάρχει φυσικά στην τρίχα μας και είναι σημαντική για την υγεία της. Ωστόσο, το θερμό στάιλινγκ και οι διάφορες τεχνικές επεξεργασίες καταστρέφουν αυτήν την ουσία και κατ’ επέκταση τη δύναμη, τη λάμψη και τη λείανση των μαλλιών μας. Ετσι όπως αποκαλύπτει και η ονομασία της, η θεραπεία αυτή προσφέρει την κερατίνη που λείπει από την τρίχα, «ντύνοντας» ουσιαστικά την επιφάνειά της. Τη χρειαζόμαστε ή όχι; Αυτό θα το κρίνει ο ειδικός, μελετώντας την ποιότητα των μαλλιών μας. Ποια είναι όμως τα οφέλη της, πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα και πώς θα το διατηρήσουμε περισσότερο;

Τα οφέλη της θεραπείας κερατίνης

  • Προσφέρει θεαματική βελτίωση στα σπαστά, φριζαρισμένα και άγρια μαλλιά και λάμψη.
  • Επίσης μας διευκολύνει στο ίσιωμα, αν έχουμε πολύ σγουρά και ατίθασα. Κι αυτό γιατί η κερατίνη ενεργοποιείται από τη θερμότητα. Ετσι καθώς τα στεγνώνουμε, αυτά ισιώνουν πολύ πιο εύκολα.
  • Επίσης η θεραπεία προσφέρει ενισχυμένη προστασία στην τρίχα από μελλοντικές φθορές.
  • Σε γενικές γραμμές είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες με κάθε τύπο ή σχήμα μαλλιών.

Πόση ώρα απαιτεί η διαδικασία;

Κυμαίνεται από 2,5 ως 4 ώρες στο κομμωτήριο, ανάλογα με το μήκος, την πυκνότητα και την ποιότητα των μαλλιών καθώς και το είδος της θεραπείας.

Πόσο καιρό διαρκεί;

Γύρω στους 4 – 5 μήνες, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και τη συχνότητα που λουζόμαστε.

Για να συντηρήσουμε το αποτέλεσμα

Τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία κερατίνης καλό είναι να αφήνουμε τα μαλλιά μας ελεύθερα. Επίσης μέχρι το πρώτο λούσιμο προσέχουμε να μην «τσακίσουν», με σφιχτά χτενίσματα, όπως σινιόν, κοτσίδες κλπ. Για τον ίδιο λόγο αποφεύγουμε τα λαστιχάκια, κοκαλάκια κλπ. Τέλος, επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις με κερατίνη, όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα.

Περισσότερα άρθρα από ΟμορφιάΠηγή: Vita