Υπάρχουν και αυτά τα κραγιόν που δεν φεύγουν με τίποτα! Όταν τα φοράτε σίγουρα θέλετε να παραμείνουν όσο σταθερά γίνεται, όμως, καλό είναι να μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα στο τέλος της ημέρας.

Συνήθως αυτά τα κραγιόν είναι ματ ή liquid lipsticks που στεγνώνουν γρήγορα και δεν φεύγουν με τίποτα από τα χείλη. Η celebrity makeup artist, Hailey Hoff, εξήγησε στο InStyle.com ότι συνήθως τα έντονα χρώματα (όπως κόκκινο, φούξια) είναι τα πιο δύσκολα στην αφαίρεση, όπως και τα lip stains.

Η πρώτη και πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι ντεμακιγιάζ. Αυτό αφαιρεί γρήγορα κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ. Απλώστε το σε στεγνή επιδερμίδα, με κυκλικές κινήσεις. Μετά, βάλτε λίγο νερό και αφαιρέστε με μια καθαρή πετσέτα. Αν το κραγιόν επιμένει, κάντε και δεύτερο πέρασμα.

Η άλλη λύση είναι το αγαπημένο νερό με μικύλλια, δηλαδή το micellar water. Αυτό περιέχει λίγο λάδι -σε διαφορετική μορφή- και είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες. Θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερα περάσματα απ’ ότι με το λάδι ντεμακιγιάζ, είναι όμως πιο ελαφριά σύνθεση που δεν θα ερεθίζει τα χείλη.

Τέλος, ένα μυστικό των beauty experts είναι η βαζελίνη! Θα βάλετε μια πλοκύσια στρώση στα χείλη, θα περιμένετε λίγα λεπτά και θα αφαιρέσετε με μια βρεγμένη (με ζεστό νερό) πετσέτα. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει όλο το κραγιόν.

Μόνο που με όλες αυτές τις μεθόδους, θέλει λίγο προσοχή να μην τρίβετε πολύ έντονα τα χείλη για να μην προκαλέσετε ξηρότητα.

Στο μεταξύ, αφού έχετε αφαιρέσει το κραγιόν, ολοκληρώστε μ’ ένα lip balm για να τα προστατέψετε.Πηγή: InStyle