Ωδή στα παιχνίδια και στα γλυπτά ενδύματα ήταν το show της κολεξιόν φθινόπωρο-χειμώνας 2022-23 του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας, Thom Browne. Ενώπιον κοινού από 500… αρκουδάκια, φιλοξενήθηκε στο Javits Center της Νέας Υόρκης, όπου ο δεύτερος όροφος του συνεδριακού κέντρου είχε μετατραπεί σε «παιχνιδάδικο για ενήλικες». Η σκηνοθεσία περιελάμβανε υπερμεγέθεις γκρι πόρτες και ένα «teddy talk» – λογοπαίγνιο με αφορμή τα συνέδρια TED Talks – το οποίο παρακολουθούσαν τα teddy bears. Λίγο… creepy και παράλληλα κάτι από Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, θα προσθέταμε για το σκηνικό.

Μπροστά από μια υπερυψωμένη πλατφόρμα είχαν τοποθετηθεί μικροσκοπικά καρεκλάκια για αρκουδάκια τα οποία ήταν στραμμένα προς ένα μοντέλο ή «chairbear (αρκούδο, προεδρεύοντα του συνεδρίου)» και στις σημειώσεις για το show ο Tom Browne είχε γράψει: «Welcome to my teddy talk».

To show είχε δύο μέρη. Στο πρώτο, «οι αγαπημένοι Νεοϋορκέζοι του chairbear ήλθαν για πρώτη φορά στο παιχνιδάδικο αναζητώντας τους πραγματικούς εαυτούς τους» είπε ο Thom Browne. «Σήμερα, τους βρήκαν. Οι ενήλικες εισέρχονται στο κατάστημα παιχνιδιών φορώντας ενδύματα σε tweed, κλασικά ενδύματα και ενδύματα σαν παιχνίδι» πρόσθεσε.

Στο δεύτερο μέρος του show, οι 24 κρεασιόν που παρουσιάστηκαν ήταν «σωσίες» των πρώτων, σε διογκωμένα και σουρεαλιστικά σχήματα. «Τα αρκουδάκια ξεσπούν σε ζητωκραυγές καθώς οι ενήλικες συναντούν τα χαμένα παιχνίδια-εαυτούς τους. Αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ξαναζωντανεύουν σε απρόσμενες διαστάσεις – ανάμεσα σε αυτές, ένα σπιράλ από χάρτινες κούκλες για κόψιμο, ένας άνω-κάτω κύβος του Ρούμπικ, ένας πύραυλος έτοιμος να εκτοξευθεί» εξήγησε ο σχεδιαστής.

Η κολεξιόν συμβολίζει τη Νέα Υόρκη ως «μια νήσο απροσάρμοστων παιχνιδιών» όπου ο κόσμος μπορεί να βρει και να δημιουργήσει τον εαυτό του, είχε τονίσει ο Browne που η δημιουργικότητά του ξεπερνά την φαντασία. Αυτός άλλωστε δεν είναι ο σκοπός της μόδας;Πηγή: InStyle